zoom_in

Amazon Echo PLUS 2.generácia

0,00 €
S DPH

Hľadáte riešenie, ako hlasom ovládať svoj dom? Či už potrebujete ovládať hlasom Vaše multimédia, alebo ovládať hlasom osvetlenie, kúrenie...? Navyše by ste chceli, aby ste mohli ovládať aj Zigbee zariadenia, akými sú napríklad Philips HUE, Ikea žiarovky... Tak potom ste našli, Amazon Echo Plus 2. generácie ponúka presne to.

V%C3%BDhody%20n%C3%A1kupu%20FIBARO

Množstvo

Amazon echo Plus 3 generácie

Čo je Amazon Echo Plus (Alexa)?

Amazon Echo Plus je hlasový asistent, podobne ako Siri v iPhone alebo Google Home v android telefóne či Cortona na PC. Je však výnimočný tým, že dokáže naozaj nekonečné množstvo veci. Vďaka integrácií s obrovským množstvom služieb a neustále pribúdajúcimi "Skill" (zručnosťami) je toto zariadenie doslovne každý deň chytrejšie.

Amazon Echo Plus štandardne počúva na meno Alexa. Stačí, aby ste povedali jej meno a ona je okamžite pripravená poradiť Vám alebo splniť Vaše želanie.

Vďaka Amazon Echo PLUS 2.gen môžete robiť napríklad toto:

- Alexa, play Bob Marley
- Alexa, turn the kitchen light ON
- Alexa, turn the TV ON
- Alexa, what is the weather like?
- Alexa, how is my comute to work?
- Alexa, remind me to buy milk.
- Alexa, Good night...

Vďaka týmto a mnoho ďalším príkazom dokážete jednak ovládať svoj dom či byt (v prepojení so systémami Fibaro, Zipato, Homey, homee, Logitech Harmony...) ale taktiež ľahko získať bežne informácie alebo napríklad pridávať položky do svojho nákupného zoznamu. 

Amazon echo plus multimédia

Vynikajúci zvuk

Amazon Echo Plus druhej generácie prináša nie len hlasové ovládanie, ale aj výbornú kvalitu zvuku, którá v danej cenovej kategórií pravdepodobne nemá konkurenta. Obsahuje 76mm basový reproduktor a 20mm výškový reproduktor s Dolby technológiou pre čistý zvuk a dynamické basy s 360 stupňovým smerovaním! 

      Amazon Echo plus 3 gen

Screen Shot 2017-02-22 at 18.13.24

Multiroom audio

Presne tak, vďaka umiestneniu akýchkoľvek Amazon Echo zariadení vo Vašom dome môžete jednoducho prehrávať hudbu v režime multiroom. Čo to znamená? Stačí povedať - alexa, hraj Michael Jackson všade a celý Váš dom sa rozozvučí tak, akoby boli všetky zariadenia Echo prepojené káblom. Bez oneskorenia, bez rozdielu. Je pritom jedno, či máte v jednej mistnosti Amazon Echo DOT a v druhej Amazon Echo.

      Screen Shot 2018-10-11 at 17.32.44

feature-smart-home copyA teraz to podstatné:

Hlasové ovládanie domu, tak ako ho ponúka Amazon Echo je to, na čo odvetvie Smart Home čakalo. Videli sme to vo filmoch, v reklamách, snívali sme o tom. Dnes je to vďaka Amazon Echo hlasovej asistentke možné, a je to naozaj také dobré. Predstavte si, že ležíte na gauči a chcete si zakúriť, alebo zatiahnuť žalúziu, vypnúť svetlo... V bežnom dome to znamená to, že sa musíte postaviť a všetko to spraviť. V základnom Smart dome to urobíte pomocou jedného tlačítka alebo pomocou mobilu. S Alexou na to ani nemusíte myslieť, jednoducho to povedzte. Idete spať a chcete celý dom prepnúť do úsporného režimu? Len povedzte - Alexa, dobrú noc... a Alexa Vám popraje taktiež dobrú noc, môže Vám na nejaký čas pustiť Vašu obľúbenú hudbu, a postupne všetko vypne, zhasne... Je to tak jednoduché.

Alexa dokáže byť prepojená so systémami Fibaro, Zipato, Homey, homee... Samozrejme, tam integrácia nekončí. Alexa podporuje tisíce ďalších služieb a produktov. Napríklad si môžete zavolať taxi, objednať pizzu, opýtať sa jej na zaujímavosť dňa, opýtať sa jej na to, čo máte dnes na pláne, zapísať si veci do kalendára, poslať email... Táto verzia Amazon Echo Plus navyše ponúka Zigbee protokol a vďaka tomu môže slúžiť ako riadiaca jednotka pre Váš Zigbee Smart Home.

Navyše, Alexa funguje aj ako určitá forma interkomu. To znamená, že poviete - Alexa, drop to the kitchen... a Alexa vám okamžite vytvorí spojenie s druhou Alexou, ktorá je v kuchyni a vy môžete komunikovať s človekom, ktorý sa tam nachádza. 

Amazon Echo taktiež podporuje službu IFTTT a pokiaľ viete, čo táto služba umožňuje tak určite viete, že možnosti Alexy sú tým prakticky nekonečné.

 


Dôležité však je, že Amazon Echo Plus ako najvyššia rada týchto výrobkov tiež obsahuje Zigbee čip, čo znamená, že môže zároveň slúžiť ako riadiaca jednotka Vášho Smart domu, bez potreby párovania s inými systémami! Vďaka tomu môžete priamo s Amazon Echo Plus spárovať svietidla Philips HUE, Ikea Zigbee žiarovky, rôzne Zigbee zásuvky... 


 Screenshot 2018-11-29 at 09.33.10

Výhody:
+ Najvyššia rada z Echo rodiny
+ Obsahuje ZIGBEE čip a môže slúžiť ako Smart Home HUB
+ Kvalitný reproduktor a super zvuk
+ Naozaj briliantný spôsob ovládania domu
+ Dizajn 
+ Nesmierne veľa funkcií systému Amazon Echo
+ Už podporuje aj lokalitu na Slovensku (na predpoveď počasia, plánovanie cesty...)
+ Možnosť ovládať čiastočne v slovenčine (Alexa, turn on "svetlo")

Nevýhody:
- V integrácií s Fibaro systémom nestiahne úplne všetky zariadenia

- Nie je dostupná v Slovenčine (Angličtina a Nemčina)
- Zatiaľ minimum služieb ponúkaných na Slovensku (objednanie taxi, pizze... nefunguje, pretože to nikto u nás neponúka)

Zhodnotenie:
Pokiaľ už máte Smart Home systém, určite sa pozrite po Amazon Echo DOT alebo väčšej sestre, Amazon Echo, ktorá ponúka praktický totožné funkcie a kvalitu zvuku ako Echo Plus. Pokiaľ však do sveta Smart Home len vstupujete a chcete hlasové ovládanie spolu s riadiacou jednotkou, tak pokiaľ sa rozhodnete pre Zigbee tak Amazon Echo Plus je výbornou voľbou.

14359

Špecifické referencie